Weergave

Sorteer op

Aantal

    • Presentaties

    Koudecongres 2025 – Presentaties

    Tijdens het Koudecongres 2025 kwamen experts uit binnen- en buitenland samen om hun visie te delen op de toekomst van koude, warmte en energiebeheer.

    • Systeem / werking

    Onderkoeling en oververhitting

    Onderkoeling en oververhitting, misschien wel de belangrijkste termen in de koudetechniek.
    Het woordenboek noch
    Wikipedia verklaren deze termen op de manier waarop ze in ons vak gekend zijn. Hoe zit het ook alweer en waarom zijn deze zo belangrijk?

    • Formules en theorie
    +1

    Enkelvoudig koudesysteem

    Hier worden een aantal formules gegeven om de compressor, condensorcapaciteit, drukverhouding e.d. te berekenen voor kleine en middelgrote koudesystemen.

  • LEL en luchtwisselingen brandbare koudemiddelen

    Omdat er steeds meer koolwaterstoffen en brandbare koudemiddelen worden gebruikt in nieuwe koudesystemen komen we ook waarden tegen die invloed hebben op het werken met de genoemde koudemiddelen. Er wordt gesproken als we het in de propaan sferen houden over een LEL- waarde van 10% maar wat betekent dit nu? Om dit overzichtelijk te houden leggen we dit op een andere manier uit.

    • Formules en theorie
    +2

    Liquid Hammer ('vloeistofslag')

    Wat is liquid hammer, hoe ontstaat het en waarom kan het schade veroorzaken aan leidingen en componenten in koelinstallaties? Een veelvoorkomend verschijnsel, met serieuze gevolgen.

    • Vraagbaak

    Verdampers en pompsystemen

    Pompsystemen zorgen voor stabiele vloeistoftoevoer naar verdampers, los van compressortoerental. Goed ontwerp voorkomt energieverlies en verhoogt systeemrendement.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Aardbei

    Alles over de aardbei: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met aardbeien werkt.

    • Formules en theorie

    Wat is TEWI

    TEWI = Total Equivalent Warming Impact
    Een maat voor de totale bijdrage aan het broeikaseffect van een koelinstallatie, zowel direct (lekverliezen) als indirect (energieverbruik).

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Abrikoos

    Alles over de abrikoos: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met abrikozen werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Ananas

    Alles over de ananas: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met ananassen werkt

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Appel

    Alles over de appel: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met appels werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Artisjok

    Alles over de artisjok: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met artisjokken werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Asperge

    Alles over de asperge: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met asperges werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Aubergine

    Alles over de aubergine: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met aubergines werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Augurk

    Alles over de augurk: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met augurken werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Advocado

    Alles over de avocado: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met avocado’s werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Banaan

    Alles over de banaan: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bananen werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Bessen

    Alles over de bes: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bessen werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Rode biet

    Alles over de biet: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bieten werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Bladselderij

    Alles over de bladselderij: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bladselderij werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Bleekselderij

    Alles over de bleekselderij: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bleekselderij werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Bloemkool

    Alles over de bloemkool: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bloemkolen werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Boerenkool

    Alles over de boerenkool: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met boerenkool werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Boon

    Alles over de boon: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bonen werkt.

    • Oranje Boekje
    +1

    Oranje Boekje - Bospeen

    Alles over de bospeen: van teelt en rassen tot bewaring en verwerking. Praktisch naslagwerk boordevol technische info en inzichten voor iedereen die met bospeen werkt.